نوشته شده توسط : مبیناکاظمی

به گفته محققان دانشکده بهداشت عمومی جان هاپکینز بلومبرگ، مرگ و میر ناشی از اوردوز مواد مخدر از حدود ۵۲۰۰۰ در سال ۲۰۱۵ به بیش از ۶۴۰۰۰ در سال ۲۰۱۶ افزایش یافت. بسیاری از این مرگ و میرهای ناشی از اپیوئیدها، شامل داروهای مسکن درد مخدر، از جمله داروهای تجویزی درد مانند فنتانیل و اکسید کدون (اکسی کانتین) و همچنین ماده مخدر هروئین غیر قانونی بودند.

محققان دریافتند که مواد افیونی (اپیوئیدها) معمولاً برای بیماران پرخطر توسط پزشکانی که معمولاً حجم زیادی از اپیوئیدها را تجویز نمی‌کنند، از جمله پزشکان عمومی، جراحان و ارائه دهندگانی که پزشک نیستند، تجویز می‌شوند.

با این حال، این افراد با حجم پایین ۱۸ تا ۵۶ درصد از تمام نسخه‌های مخدر برای بیماران پر خطر را تشکیل دادند. طبق گفته محققان، این مسئله نشان می‌دهد که در تلاش‌های بهداشت عمومی برای مبارزه با اپیدمی مبارزه با مواد مخدر، نباید تنها روی کسانی که با حجم بالا داروهای مخدر تجویز می‌کنند از جمله کسانی که به طور غیرقانونی و مخفیانه دست به تجویز داروهای مخدر می‌زنند، تمرکز شود.

دکتر جی. کالب الکساندر، نویسنده ارشد این پژوهش، در نشست خبری هاپکینز، گفت: “این بحران به عنوان زیرمجموعه کوچکی از پزشکان و بیماران بد تعبیر شده است.”

الکساندر افزود: “نتایج ما بر ضرورت مداخلات هدفمند تاکید می‌کند که تمام افرادی که مواد مخدر تجویز می‌کنند را مورد هدف قرار دهد، نه فقط افرادی که با حجم بالا داروهای مخدر تجویز می‌کنند.”

وی مدیر کل مرکز ایمنی و اثربخشی داروهای مرکز جان هاپکینز است.

این مطالعه همچنین نشان داد که “خریداران مواد افیونی” – افرادی که نسخه‌هایی از پزشکان و داروخانه‌های متعدد دریافت می‌کنند – تنها ۰٫۱ درصد از مصرف کنندگان مواد افیونی در این مطالعه را تشکیل می‌دهند. محققان گفتند که این مسئله ممکن است دلیل این امر باشد که چرا تلاش‌های پیشگیرانه با تمرکز بر “خریداران مواد افیونی” به کاهش بیشتر در اوردوز مواد افیونی کمکی نمی‌کند.

الکساندر گفت: “در اینجا نکته این است که تجویزکنندگان معمولی با حجم پایین معمولاً با بیماران پر خطر ارتباط برقرار می‌کنند – که باید فراخوان بیدار کننده‌ای برای این تجویز کنندگان باشد”.

وی افزود: “ما نیاز به ایجاد سیستم‌هایی برای کمک به تجویز کنندگان در شناسایی بهتر این بیماران، بررسی آنها برای اختلالات مصرف اپیوئیدها و بهبود کیفیت مدیریت درد آنها، داریم.”



:: بازدید از این مطلب : 98
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 30 دی 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مبیناکاظمی

قرص اکس یا اکستازی
قرص اکس یا اکستازی از جمله مواد توهم زا است که به صورت قرص، کپسول و پودر در دسترس افراد قرار می گیرد و به شکل خوراکی، استنشاقی و تدخینی مصرف می شود. این ماده با تاثیر بر سه ماده شیمیایی مغز (سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین) افکار، هیجانات و اعمال فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اثرات مصرف قرص اکس، 30 تا 45 دقیقه بعد از مصرف مشخص می‌شود و حداکثر تا 6 ساعت باقی می‌ماند. اثرات ِخطرناکِ مصرف این دارو با اثرات خوشایند آن همراه است اما همیشه همه مصرف کنندگان تجربه خوشایندی ندارند. عوارض قرص اکس در افراد مختلف، متفاوت است، بخصوص اگر با مواد دیگری به صورت ترکیبی (مانند الکل و یا ماده مخدر گل) مصرف شود. این ماده با اصطلاحاتی چون ریو، اکس پارتی ، کنسرت راک نیز شناخته می‌شوند.

عوارض مصرف قرص اکس یا اکستازی
عوارض مصرف قرص اکس به دو صورت کوتاه مدت و بلند مدت بروز پیدا می کند. عوارض کوتاه مدت مصرف این ماده موارد زیر را شامل می شود:

عوارض کوتاه مدت مصرف اکس
- حالت تهوع
- سفتی عضلات
- افزایش دمای بدن
- تاری دید
- تعریق مفرط

یکی از خطرناک‌ترین عوارض مصرف اکستازی، افزایش شدید دمای بدن (hyperthermia) است که منجر به از دست دادن آب بسیار زیاد از بدن می‌شود. کمبود آب درون سلول‌های بدن در نهایت به کاهش هشیاری، کما و مرگ منجر خواهد شد. از جمله دیگر مشکلاتی که در پی افزایش دمای بدن ایجاد می‌شوند می‌توان به اختلال کبد، کلیه‌ها و مشکلات قلبی- عروقی اشاره کرد.

در بعضی افراد، روزی که مصرف داشته‌اند می‌تواند تبدیل به یک روز سخت شود، به طوری که نزدیک به 80% مصرف کنندگان افسردگی و خستگی مفرط را تجربه می‌کنند. این عوارض کوتاه مدت می‌توانند ناراحت کننده و مشکل‌زا باشند اما خطر واقعی نادیده گرفتن اثرات بلند مدت این ماده توهم‌زا است.

عوارض بلند مدت مصرف اکس
زمانی که اکستازی مدت زیادی مصرف شود، اثرات زیان‌بار آن برای مصرف کننده بسیار شدیدتر خواهد شد. از جمله عوارض بلند مدت اکستازی یا قرص اکس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- آسیب‌های عصبی و نقایص شناختی نظیر بروز مشکلاتی در سیستم تفکر و حافظه

- اثرات مخرب بر تولید سروتونین در مغز که منجر به کاهش سروتونین می‌شود و در نتیجه فرد ممکن است به افسردگی، مشکلات خواب، اضطراب، کاهش اشتها و کاهش میل جنسی مبتلا شود.

- سندرم سروتونین: یکی از دیگر از بحران‌های بالقوه مصرف اکستازی دچار شدن به این سندروم است. علت بروز سندروم سروتونین این است که مغز با مقدار زیادی از سروتونین پر می‌شود، علائم این سندروم عبارت‌اند از: افزایش ضربان قلب، دچار شدن به انواع توهم‌ها ، تعریق، از دست دادن جهت‌یابی، تحریک‌پذیری، اسهال، استفراغ، تشنج، حالت تهوع و ...

 

اوردوز با قرص اکس
قرص اکس به دلیل خاصیت اعتیادآوری که دارد پس از چند بار مصرف فرد را دچار تحمل نسبت به آن می‌کند. به این معنی که مصرف دوز قبلی نمی‌تواند برای فرد همان اثرات خوشایند سابق را ایجاد کند در نتیجه فرد مجبور می‌شود دائماً دوز را افزایش این مسئله احتمال خطراتی چون اُوِر دوز (over dose) را بالا می‌برد که به صورت افزایش دمای بدن، خشونت، فشار خون بالا، حملات وحشت زدگی، تشنج و از دست دادن هوشیاری ظاهر می‌شود.

 

پیامدهای مصرف قرص اکس یا اکستازی
به دنبال مصرف اکستازی، فعالیت بخش بازدارنده مغز کاهش میابد در نتیجه اعتماد به نفس و شجاعت در فرد بالا می‌رود، هنجارها و ممنوعیت‌های اخلاقی کمرنگ شده و به همین دلیل رفتارهای پرخطر نیز افزایش پیدا می‌کند. همچنین شعور، قوه استدلال، آگاهی و آستانه‌ی تحریک‌پذیری فرد تحت تأثیر قرار می‌گیرد. در پی این تغییرات رفتارهایی نظیر رفتارهای زیر در فرد مشاهده می‌شود:

- پرحرف شدن

- لرزش اندام‌ها

- شدید شدن احساسات و عواطف

- فعالیت فیزیکی زیاد بدون احساس تشنگی

- بی‌اشتهایی

- بی‌ثباتی خلق و علائم افسردگی

- افزایش میل جنسی

طبق تحقیقات انستیتو ملی سلامت که بر روی افراد مصرف‌کننده انجام شد، نتایج نشان داد که این قرص با تخریب مناطق مختلفی از مغز باعث اختلالاتی مانند از دست دادن حافظه، زوال عقل و سایر بیماری‌های روانی در فرد می‌گردد. همچنین با آسیب به نواحی مختلف مغز یادگیری، خواب و تنظیم هیجانات این افراد دچار مشکلات شدیدی می‌شود. اثرات سوءمصرف قرص اکس یا اکستازی گاهی به اندازه‌ای خطرناک می‌شود که ممکن است به فرد جنون و توهمات شدید دست دهد که موجب آسیب به خود یا دیگران شود. به موجب افزایش رفتارهای پرخطر جنسی احتمال ابتلا به بیماری های مقاربتی از جمله ایدز، سیفلیس و سوزاک نیز افزایش پیدا می‌کند.

 

درمان اعتیاد به مصرف فرص اکس
زمانی که با خود تصمیم جدی برای ترک می گیرید بهتر است ابتدا به دنبال موثرترین روش برای درمان اعتیاد به قرص اکس باشید. دریافت مشاوره روانشناسی در درمان اعتیاد به اکس اهمیت بسیار زیادی دارد. چرا که قرص اکس و به طور کل توهم‌زاها بیشتر از آنکه وابستگی جسمانی در فرد ایجاد کنند وابستگی روانی شدیدی را به وجود می‌آورند و فرد در ترک این ماده با مشکلات روحی و روانی ناخوشایندی نظیر افسردگی و اضطراب مواجه می‌شود.

درمانگر در ابتدای جلسات درمان ارزیابی بالینی جامعی انجام می‌دهد تا بتواند آسیب‌های روانی ناشی از مصرف این قرص را به‌درستی تشخیص داده و برای درمان آن‌ها برنامه‌ریزی مناسبی انجام دهد. بررسی ریشه‌های اعتیاد فرد، شناسایی عوامل تحریک کننده برای مصرف، آموزش مهارت‌های جرات ورزی برای نحوه برخورد با دوستان مصرف‌کننده، آموزش مهارت‌های مقابله با وسوسه و برگزاری جلسات پیشگیری از بازگشت، همگی از جمله فعالیت‌هایی هستند که درمانگر در طول جلسات روان درمانی به آن‌ها خواهد پرداخت.



:: بازدید از این مطلب : 20
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 25 دی 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مبیناکاظمی

آکنه در دوران بارداری، بسیار شایع است؛ از هر دو زن، یکی در دوران بارداری دچار جوش و آکنه خواهد شد. اگر شما هم نگران آکنه‌های دوران بارداری هستید، در این مطلب بهترین راه حلها را برای درمان جوش به شما ارائه می‌دهیم.

چه چیزی موجب بروز آکنه در دوران بارداری می‌شود؟

در دوران بارداری دچار جوش و آکنه شدن می‌تواند علت‌های زیادی داشته باشد، شامل:

افزایش سطح اندروژن

هورمون‌ها، هورمون‌ها و باز هم هورمون‌ها! همانطور که علت بیشتر تغییرات در دوران بارداری هورمون‌ها هستند، آکنه نیز به دلیل تغییرات هورمونی بروز می‌کند. مثلا افزایش سطح اندروژن در بدن شما می‌تواند غدد چربی را تحریک کند که چربی بیشتری تولید کنند. وقتی این چربی با سلول‌های مرده‌ی پوست ترکیب می‌شود، باعث مسدود شدن منافذ پوست خواهد شد که می‌تواند نهایتا التهاب و آکنه را به دنبال داشته باشد.

تغییرات تغذیه‌ای

بسیاری از زنان باردار، افزایش بسیار زیاد اشتها دارند. این گرسنگی‌ها و اشتهای شدید مخصوصا در ساعت‌ها نامتعارف می‌تواند باعث شود نزدیک‌ترین و ساده‌ترین اسنکی را که می‌توانید پیدا کنید نوش جان کنید. این کار، اتفاق خوبی برای پوست شما نیست. هله هوله، شیرینی‌ها و غذاهایی که شاخص گلیسمی بالایی دارند می‌توانند تاثیر منفی بر بدن‌تان داشته باشند. این خوراکی‌ها می‌توانند تعادل هورمون‌ها را بهم بزنند و منجر به تولید چربی بیشتری در پوست شوند.

 
سلفی باز‌ها اختلال روانی دارند؟
 

زمینه‌ی ژنتیکی

خانم‌هایی که سابقه‌ی جوش و آکنه را از قبل دارند، بیشتر در معرض آکنه‌های دوران بارداری هستند. اگر از نظر ژنتیکی مستعد جوش زدن باشید، پس برای پیشگیری از آنها کار زیادی نمی‌توانید انجام دهید.

آکنه‌ی بارداری را چگونه درمان کنید

صورت خود را بشویید

بهترین راه پیشگیری از آکنه، مراقبت از پوست است. دقت داشته باشید که هیچ آلودگی یا آرایشی روی پوست‌تان باقی نماند و سلول‌های مرده‌ی پوست، منافذ آن را مسدود نکنند. روزی دو بار صورت خود را به آرامی بشویید. بهترین روش شستشو، استفاده از پاک کننده‌های ملایم صورت است. حتما صورت خود را کاملا تمیز کنید، مخصوصا قسمت‌های نزدیک به رویش مو و فک و دهان، چون این قسمت‌ها بیشتر مستعد جوش زدن هستند. موهای‌تان را هم باید به طور مرتب بشویید. ضمنا روبالشتی و حوله‌های‌تان را نیز همیشه تمیز و نرم نگه دارید.

پوست‌تان را نسابید

پوست‌تان را نسابید چون این کار باعث از دست رفتن رطوبت طبیعی پوست می‌شود. در دوران بارداری، پوست شما بسیار حساس است، بنابراین باید با مهربانی و ظرافت با آن رفتار کنید. فشردن و چلاندن جوش و منافذ پوست نیز توصیه نمی‌شود چون فقط جای زخم به جا خواهد گذاشت.

پوست‌تان را مرطوب نگه دارید

برای آبرسانی به پوست، از مرطوب کننده‌های بدون چربی استفاده کنید تا نگرانی بابت مسدود شدن منافذ پوست‌تان نداشته باشید. حفظ رطوبت پوست بسیار اهمیت دارد چون پوست خشک، خیلی بیشتر مستعد بروز آکنه است.

از پوست‌تان در برابر آفتاب به خوبی مراقبت کنید

داروهای رایج درمان آکنه می‌توانند پوست را در برابر آفتاب آسیب پذیرتر کنند. زیاد قرار گرفتن در معرض نور خورشید می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پوست و پیری زودرس پوست را افزایش بدهد. اگر می‌دانید که قرار است ساعت‌های طولانی بیرون از خانه باشید، پوست خود را با ضد آفتاب با SPF 30 یا بالاتر به خوبی بپوشانید.

 
حتما بخوانید
 
سرطان واژن زنان، همه آنچه باید بدانید
 

غذاهای حاوی ویتامین A بیشتر بخورید

شیر، تخم مرغ، ماهی و هویج بیشتر مصرف کنید، اما مواظب باشید در مصرف ویتامین A زیاده روی نکنید. کارشناسان توصیه می‌کنند از مصرف مکمل‌های ویتامین A اجتناب کنید زیرا مشکلاتی برای جنین ایجاد می‌کنند. پس باید سعی کنید از راههای طبیعی، یعنی تغذیه، ویتامین A دریافت کنید.

روغن نارگیل را امتحان کنید

یکی از درمان‌های خانگی برای آکنه، روغن نارگیل است. روغن نارگیل سرشار از اسیدهای چرب متوسط زنجیره است که در مبارزه با دلایل پنهان آکنه، عالی عمل می‌کنند. ضمنا، روغن نارگیل حاوی اسید لاریک و اسید کاپریلیک است که هر دو عامل ضد قارچ و آنتی باکتریال هستند.

درمان‌های آکنه که مناسب شما نیستند

یکی از داروهایی که انقلابی در درمان آکنه و جوش به پا کرده است، ایزوترتینوین (Isotretinoin) است. اما به این دلیل که عوارض خطرناکی برای جنین دارد، برای زنان باردار اصلا مناسب نیست. درمان‌های دیگری نیز برای جوش و آکنه وجود دارند که مناسب دوران بارداری نیستند:

. هورمون درمانی، شامل استروژن، فلوتامین و اسپیرونولاکتون.

. رتینوئیدهای موضعی، مانند کرم آداپالن، ترتینون و تازاروتن. بر اساس مطالعات تحقیقاتی، مقدار رتینوئید جذب شده از این داروها کم است اما بازهم این نگرانی وجود دارد که ریسک نقص مادرزادی را بالا ببرد.

. تتراسایکلین‌های خوراکی، مانند مینوسایکلین، داکسی سایکلین و تتراسایکلین. مصرف این داروها می‌تواند رشد استخوان را مهار کرده و دندان‌ها را برای همیشه بدرنگ کند.

حرف آخر

دچار آکنه شدن در دوران بارداری غیرعادی نیست. خوشبختانه راههای خوبی برای درمان جوش و آکنه در خانم‌های باردار وجود دارد. با حفظ تمیزی و رطوبت پوست، افزایش مصرف ویتامین A، و استفاده از محصولات مراقبت از پوست که حاوی روغن نارگیل هستند می‌توانید احتمال بروز جوش و آکنه را به حداقل برسانید.

 


:: بازدید از این مطلب : 79
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 20 دی 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مبیناکاظمی

فشار خون بالا یعنی فشاری که خون به دیواره‌ی سرخرگ‌ها وارد می‌کند بسیار زیاد است. هر چند فشار خون برای هر کسی می‌تواند روی بدهد اما زنان باردار بیشتر در معرض آن هستند. طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها، در ایالات متحده آمریکا، تعداد زنان بارداری که دچار فشار خون بالا هستند رو به افزایش است. بنا بر گزارشی از انجمن بارداری آمریکا، ۶ تا ۸ درصد از زنان باردار، فشار خون بالا دارند.

 

زنان طی دوران بارداری می‌توانند به انواع گوناگونی از فشار خون مبتلا شوند، مانند:

. فشار خون حاملگی که بعد از هفته‌ی بیستم بوجود می‌آید.

. فشار خون مزمن که قبل از بارداری نیز وجود داشته یا پیش از هفته‌ی بیستم بارداری ایجاد می‌شود.

. فشار خون مزمن همراه با پره اکلامپسی که در زنان دچار فشار خون مزمن قبل از بارداری روی می‌دهد.

. پره اکلامپسی، نوعی مشکل مربوط به بارداری که با فشار خون بالا و علائم آسیب به سایر اندام‌ها شناخته می‌شود.

دلایل گوناگونی می‌تواند برای فشار خون بالا در دوران بارداری وجود داشته باشد که شامل چاق بودن یا داشتن اضافه وزن، سبک زندگی غیر فعال، سیگار کشیدن، نوشیدن الکل، بارداری بار اول، بیشتر از یک جنین در رحم داشتن، بالاتر از ۴۰ سال داشتن و داشتن سابقه‌ی خانوادگی بیماری کلیوی، پره اکلامپسی یا فشار خون مزمن می‌شود. استفاده از تکنولوژی‌هایی چون لقاح مصنوعی نیز می‌تواند ریسک فشار خون بالا را افزایش بدهد.

 
فشار خون بالا طی دوران بارداری، فشار زیادی به قلب و کلیه‌ها وارد می‌کند که در نتیجه ریسک بیماری قلبی، کلیوی و یا سکته‌ی مغزی را بالا می‌برد. علاوه بر موارد گفته شده، سایر عوارض فشار خون بالا شامل محدود شدن رشد جنین، زایمان زودرس، جدا شدن جفت و عمل سزارین می‌‌شود.

اگر دچار فشار خون بارداری هستید باید حتما میزان فشار خون‌تان را به دقت و به طور مرتب کنترل کنید. کنترل و مدیریت فشار خون می‌تواند کمک‌تان کند تا یک بارداری بدون خطر و کودکی سالم داشته باشید. ضمنا باید به طور مرتب بوسیله‌ی سونوگرافی، وضعیت رشد جنین پیگیری شود.

۱. مصرف نمک‌تان را کنترل کنید

به طور کلی وقتی مشکل فشار خون پیش می‌آید باید مصرف نمک بسیار محدود شود تا از افزایش فشار خون جلوگیری شود. مطالعات نشان داده کاهش مصرف نمک غذایی می‌تواند تعداد مرگ‌های ناشی از فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته‌ی مغزی را کاهش دهد.

 

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۶ نشان داد، بر خلاف باور عمومی، رژیم‌های غذایی بسیار کم نمک در مقایسه با رژیم‌های غذایی با نمک متعادل، ممکن است مفید نباشند و موجب افزایش احتمال بیماری‌های قلبی و عروقی و مرگ شوند. این پژوهش توصیه می‌کند تنها کسانی که لازم است میزان سدیم را در رژیم غذایی خود کاهش دهند افرادی هستند که فشار خون بالا داشته و زیاد نمک مصرف می‌کنند. همیشه یادتان باشد که بدن برای عملکرد مناسب خود به مقدار کمی سدیم نیاز دارد اما نمک زیادی فقط باعث افزایش فشار خون شده و شما را در معرض بیماری‌های قلبی یا سکته‌ی مغزی قرار می‌دهد.

در دوران بارداری، شما باید مصرف نمک خود را کنترل کنید تا فشار خون‌تان نیز تنظیم باشد.

 

 

۲. تنفس خود را کنترل کنید

تنفس عمیق، یک تکنیک آرامسازی معروف است که به کاهش استرس و تثبیت فشار خون کمک می‌کند. تنفس عمیق موجب بهبود حساسیت بارورفلکس عروقی شده و از فشار خون کم می‌کند.

ضمنا هر بار که شما یک نفس عمیق می‌کشید، خون اکسیژن‌دارشده‌ وارد تمام سلول‌های بدن می‌‌شود. در نتیجه انرژی تولید کرده و به شما احساس خوبی می‌دهد. یک جای راحت دراز بکشید، دست‌ها را روی سینه و زیر قفسه سینه بگذارید. به آرامی با بینی نفس بگیرید جور که احساس کنید شکم‌تان بالا می‌آید. سپس به آرامی با دهان‌تان طی ۵ شماره نفس را بیرون بدهید، همزمان عضلات شکمی را منقبض نگه دارید. این حرکت را ۱۰ بار تکرار کنید و سعی کنید تنفس‌تان آرام و منظم باشد. تمرین تنفس عمیق را به مدت ۱۰ دقیقه و دو تا سه بار در روز انجام دهید تا فشار خون‌تان را مدیریت کرده و به سلامت قلب‌تان کمک کنید.



:: بازدید از این مطلب : 65
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 15 دی 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مبیناکاظمی

لیزر مو‌های زائد؛ انواع، عوارض و هرآنچه باید بدانید!

 اگر از هیچ یک از روش‌های اصلاح مو راضی نیستید می‌توانید لیزر مو را امتحان کنید. لیزر مو‌های زائد یکی از معمول‌ترین روش‌های آرایشی در کل دنیا است. در این روش پرتو‌های نور با شدت و متمرکز به فولیکول‌های مو برخورد می‌کنند. رنگدانه‌ها در فولیکول‌ها نور را جذب می‌کند. در اثر این اتفاق مو از بین می‌رود. در این مقاله بطور کامل لیزر مو‌های زائد شرح داده شده است:

لیزر مو‌های زائد چگونه کار می‌کند؟

اصل کلیدی در لیزر مو مطابقت طول موج‌های خاصی از نور و مدت زمان پالس با یک هدف خاص (ملانین در فولیکول مو که از بافت اطراف دور می‌شود) است. ملانین رنگدانه طبیعی در پوست و مو است. لیزر مو‌های زائد یک روش پزشکی است که از پرتو متمرکز نور (لیزر) برای حذف مو‌های زائد استفاده می‌کند.

در طول لیزر مو‌های زائد، لیزر نور را منتشر می‌کند که توسط رنگدانه (ملانین) در مو جذب می‌شود. انرژی نور به گرما تبدیل می‌شود که باعث آسیب رساندن به کیسه‌های لوله‌ای داخل پوست (فولیکول‌های مو) که مو‌ها را تولید می‌کنند، می‌شود. این آسیب باعث جلوگیری یا تاخیر در رشد مو می‌شود.

لیزر مو‌های زائد؛ انواع، عوارض و هرآنچه باید بدانید!

اگر چه لیزر مو‌ها به مدت طولانی موجب تاخیر در رشد مو می‌شود، اما معمولا باعث حذف دائمی مو نمی‌شود؛ بنابراین نیاز به چند بار لیزر برای حذف مو‌های اولیه است. لیزر مو‌های زائد برای افرادی که پوست روشن و مو‌های تیره دارند موثرتر است.

کدام نوع لیزر برای هر نیاز خوب است؟

سه نوع محبوب لیزر عبارتند از:

۱. لیزر دیود:

لیزر دیود برای پوست روشن و تیره بسیار موثر است. نکته کلیدی در لیزر دایود، موفقیت در انتقال انرژی بالا به پوست است. انرژی توسط ملانین اطراف فولیکول مو جذب می‌شود، اما به بافت اطراف تاثیر نمی‌گذارد. لیزر دایود از یک طول موج نور استفاده می‌کند که دارای نرخ جذب بالای ملانین می‌باشد. همانطور که ملانین گرم می‌شود، ریشه و جریان خون به فولیکول‌ها را از بین می‌برد و رشد مو را به صورت دائمی متوقف می‌کند.

لیزر دایود فرکانس بالا و پالس کم ارائه می‌کند و برای انواع پوست استفاده می‌شود. لیزر دایود برای پوست‌های تیره‌تر موثرتر است. این لیزر برای مو‌های نازک‌تر و روشن‌تر کمتر تاثیر دارد. این لیزر نرخ تکرار سریعی دارد و مناطق بزرگی را پوشش می‌دهد و به درمان سریع مناطق بزرگتر می‌پردازد.

۲. الکساندریت:

این لیزر سریع‌ترین نوع لیزر است و برای درمان مناطق بزرگتر در میان بیمارانی که لکه‌های سبز زیتونی دارند موثر است. این لیزر سریع‌ترین نوع لیزر است. این لیزر برای حذف مو از مناطق بزرگتر بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد. این لیزر یکی از رایج‌ترین روش‌های حذف مو است.

۳. Nd YAG:

این لیزر پالس بلند را می‌توان با خیال راحت برای تمام انواع پوست، از جمله برنزه استفاده کرد. این لیزر در مقایسه با انواع دیگر لیزر‌ها برای مو‌های نازک یا روشن کمتر تاثیر دارد.

۴. لیزر IPL

تکنولوژی IPL (نور پالسی شدید) به طور فنی درمان لیزری نیست. این تکنولوژی از طیف گسترده‌ای از نور با طول موج‌های متفاوت استفاده می‌کند که منجر به انرژی غیرمتمرکز در اطراف مو و پوست می‌شود. در نتیجه انرژی زیاد و جذب کمتر در فولیکول منجر به تخریب موثر مو می‌شود. استفاده از نور باعث افزایش احتمال عوارض جانبی مانند سوختگی یا تغییر رنگ پوست می‌شود. IPL‌ها معمولا برای انواع پوست‌های نازک‌تر مناسب هستند.

آیا IPL دائمی است؟ بر خلاف آنچه که اغلب ادعا می‌شود، IPL روش دائمی حذف موی نیست بلکه یک روش دائمی در کاهش مو است. اگر چه IPL به طور دائم مو‌های بدن را کاهش می‌دهد، اما به طور دائمی باعث از بین رفتن مو‌ها نمی‌شود.

آیا IPL مانند لیزر مو‌های زائد است؟ اغلب IPL و لیزر اشتباه گرفته می‌شوند. IPL یک نور پالسی شدید است که با استفاده از طیف کامل نور با طول موج‌های مختلف عمل می‌کند، در حالی که لیزر از یک طول موج خاص نور استفاده می‌کند…. هدف رنگ فولیکول مو است.



:: بازدید از این مطلب : 85
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 دی 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مبیناکاظمی

لبنیات

اگر زیاد دچار یبوست می‌شوید، به رژیم غذایی خود نگاهی بکنید. پنیر زیاد و شیر در بین غذاهایی هستند که یبوست شما را بدتر می‌کنند.

اما مجبور نیستید لبنیات را از رژیم غذایی خود حذف کنید – فقط لازم است لبنیات کمتری بخورید و در انتخاب خود بیشتر دقت کنید.

ماست پروبیوتیک مصرف کنید، پروبیوتیک باکتری‌های زنده‌ای هستند که برای سیستم گوارش مفید هستند. ان باکتری‌ها به رفع یبوست کمک می‌کنند.

فست‌فود یا غذاهای آماده

آیا زندگی پر مشغله شما باعث شده بیشتر به سمت غذاهای آماده و فست‌فود رو بیاورید؟ این غذاهای آماده ممکن است مناسب به‌نظر برسند، اما می‌توانند پیامدهایی نیز در پی داشته باشند.

اکثر فست‌فودها حاوی فیبر کمی هستند. فیبر به حرکت غذاها در دستگاه گوارش کمک می‌کند. با کمی وقت گذاشتن برای درست کردن غذا می‌توانید کمک زیادی به حرکت و عملکرد دستگاه گوارش خود کنید.

غذاهای سرخ‌شده

غذاهای سرخ‌شده مطمئنا خوشمزه‌تر هستند، اما بهتر است مصرف فیبر بیشتر را در رژیم غذایی خود در نظر بگیرید تا دفع راحت‌تری داشته باشید.

غذاهای سرخ‌شده سرشار از چربی هستند و هضم آنها سخت است. زمانی که غذا به آرامی در روده حرکت می‌کند، آب زیادی از آن جذب می‌شود. این مساله باعث خشک و سفت شدن مدفوع می‌شود.

تخم‌مرغ

تخم‌مرغ سرشار از پروتئین است اما فیبر کمی دارد.در عین حال لازم نیست تخم‌مرغ را از لیست غذاهای خود حذف کنید. فقط کافی است غذاهای حاوی فیبر را همراه با تخم‌مرغ مصرف کنید.



:: بازدید از این مطلب : 69
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 دی 1398 | نظرات ()