نوشته شده توسط : مبیناکاظمی

غذا و تغذیه تاثیر بسزایی در روند زندگی افراد دارد تا جایی که انتخاب نوع غذا و شیوه تغذیه، بار بزرگی از سلامت فیزیکی و یا حتی روانی افراد را به دوش می کشد. بنابراین اتنخاب نوع تغذیه و همخوانی آن با شرایط بدنی افراد از اهمیت خاصی برخوردار است. با توجه به شیوه زندگی مدرن امروزی، که سراسر مشغله و کمبود وقت است، بیشتر افراد ترجیح می دهند غذاهایی انتخاب کنند که سریع آماده شوند و مغذی و آسان هضم بوده و با سرعت جذب بدن شوند.

برخی غذاهای خاص وجود دارد که نسبت به بقیه راحت تر هضم می شوند. اگرچه بدن به انواع مواد مغذی از قبیل فیبر، پروتئین و چربی ها نیاز دارد، برخی غذاهای حاوی این مواد می توانند در ایجاد خونریزیهای معده و بیماریهای گوارشی موثر باشند. برای نمونه، غذاهای غنی از فیبرهای مفید، مانند سبزیجات و گندم، اما ممکن است هضم آنها سخت تر از کربوهیدرات های ساده باشد.

همچنین غذاهای چرب و تعدادی از پروتئین های حیوانی که هضم آنها برای بدن بسیار زمانبراست، مدت زیادی برای هضم به زمان نیاز دارند و می توانند فشار مضاعفی به دستگاه گوارش وارد آورند. بنابراین اکثر غذاهایی که برای سلامت شخص مفیدند، خوشمزه نیستند و هنگامی که شخص، مبتلا به بیماری حادی باشد و مجبور به پیروی از رژیم غذایی خاصی شود، از خوردن آنها لذت نخواهد برد.


ده خوراکی آسان هضم که می توانند در زمان بیماری برای شما مفید باشند
نان تست هضم آسانی دارد
نان تست اغلب بخش عمده ای از یک رژیم ملایم( بدون نمک و ادویه) را تشکیل می دهد. یک دلیل آن، این است که هضم آن برای معده و روده آسان است. نان تست در کاهش تهوع و استفراغ مفید است و سوزش معده را کم می کند،اما آنچه باید توجه داشت این است که همه انواع تستها این چنین نیستند.

نان گندم خالص غنی از فیبر است و هضم آن برای برخی افراد سخت است. بنابراین، برای اجتناب از مشکلات گوارشی، این افراد می توانند هنگامی که ناخوشند، نان تست سفید را به همراه کره استفاده کنند تا هضم آن آسان تر شود. افرادی که نسبت به گندم یا غذاهای دارای نشاسته حساسیت دارند، می توانند نان های بدون گندم یا نشاسته را استفاده کنند.


برنج سفید هضم آسانی دارد
برنج از جمله غلاتی است که منبع انرژی خوبی برای بدن به شمار می رود، اما تمامی غلات به آسانی هضم نمی شوند. آن دسته از غلات که فیبر بالایی دارند، مانند برنج قهوه ای، می توانند در ایجاد ناراحتی ها و تحریکات گوارشی مانند اسهال، نفخ و گازهای معده دخیل باشند. بنابراین، برنج سفید نسبت به نوع قهوه ای آن، به علت اینکه بدون سبوس بوده و فیبر کمتری دارد آسان تر هضم می شود و چون کربوهیدرات بیشتری دارد، در بدن تولید انرژی بیشتری می کند.


کراکرهای نمکی هضم آسانی دارند
بیسکویت های بدون قند نمکی یا همان کراکرها اغلب برای درمان حالت تهوع و استفراغ و نیز سو هاضمه مانند تهوع صبحگاهی زنان باردار پیشنهاد می شوند. کراکرها، بیسکویتهای بسیار سبک و ملایمی حاوی کربوهیدرات هستند که باعث سو هاضمه و تحریکات گوارشی نمی شوند.


موز هضم آسانی دارد
موز منبع خوبی از کربوهیدرات است که به راحتی هضم می شود و اکثر افراد مشکلی با آن ندارند. در موزهای رسیده این کربوهیدراتها دست یافتنی تراست. برای کسانی که مدتی دچار بیرون روی و اسهال هستند، موز انتخاب خوبی خواهد بود، چون پتاسیم از دست رفته بدن را تا حدودی جبران خواهد کرد.


سس سیب هضم آسانی دارد
میوه بخشی ار رژیم غذایی سالم است، اما به دلیل داشتن فیبر، باعث بروز مشکلات گوارشی می شود. سس سیب یک انتخاب عالی به عنوان منبع میوه ای است که آسانتر هضم می شود، زیرا سیب میکس شده است که به صورت پوره درآمده و اگرچه آن هم مقداری فیبر دارد، اما این مقدار بسیار کمتر از فیبر یک سیب کامل که هضم آن نیز برای معده و دستگاه گوارش سخت تر است، خواهد بود.

همچنین سس سیب حاوی پکتین است که یک فیبر قابل حل شدن در آب است و می تواند به درمان اسهال کمک کند. علاوه بر این، قند و کربوهیدرات موجود در آن باعث افزایش انرژی بدن می شود. به طور کلی، سیب و سس آن حاوی کربوهیدرات های تخمیر شده و قندهای مفید است که باکتریهای روده را تغذیه می کنند، اما ممکن است علایم سندرم تحریک پذیری روده را وخیم تر نمایند. بنابراین اگر شخصی مبتلا به این بیماری است، می تواند به جای سیب از بلوبری یا انگور استفاده کند.


تخم مرغ هضم آسانی دارد
تخم مرغ به دلیل دارا بودن پروتئین و مواد معدنی به سلامت بدن کمک می کند. خاگینه ( تخم مرغ به هم زده و پخته شده) خوراکی نرم، ملایم و ساده است که به راحتی در دستگاه گوارش تجزیه شده و هضم می شود و حال کسانی را که مدتی دچار ویروس معده یا تهوع بوده اند، مساعد می کند. هم سفیده و هم زرده تخم مرغ، هر دو معمولا حساسیت زا نبوده و به راحتی هضم می شوند.


سیب زمینی شیرین هضم آسانی دارد
سیب زمینی شیرین، منبعی غنی از فیبرهای قابل حل در آب است که نسبت به فیبرهای غیر قابل حل در آب، بسیار راحت تر هضم می شود. علاوه بر این، فیبرهای حل شدنی باعث افزایش باکتری های مفید روده و در نتیجه بهبود عملکرد دستگاه گوارش می شوند. همچنین سیب زمینی شیرین دارای پتاسیم است که اغلب تقویت کننده خوبی برای پتاسیم از دست رفته بدن در دوره نقاهت اختلالات گوارشی خواهد بود



:: بازدید از این مطلب : 81
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 15 بهمن 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مبیناکاظمی

ناتوانی جنسی دقیقاً چیست؟

تمایلات و رفتار جنسی در انسان در چهار حوزه تعریف می شود و اختلال های جنسی نیز این چهار حوزه را در بر می گیرد. این چهار حوزه عبارتند از:
1- میل جنسی؛ یعنی کشش ذهنی و درونی برای ایجاد ارتباط جنسی که به صورت طبیعی باید در انسان وجود داشته باشد.
2- رفتار تحریکی؛ یعنی شخص به لحاظ فیزیکی بتواند آمادگی لازم برای ارتباط جنسی را بدست بیاورد و رابطه جنسی را از این حیث بدون مشکل پیش ببرد.
3- ارضاء شدن جنسی؛ یعنی شخص باید به درستی و در زمان مناسب ارضاء شود.
4- آرامش و سکون ذهنی و جسمی پس از ارضاء شدن.

البته منظور از ناتوانی جنسی، در میان عامه مردم، ناتوانی در دو حوزه اول است و به نظر می رسد که ناتوانی جنسی هم بیشتر در همین دو حوزه رواج است. یعنی در افت کشش جنسی و ناموفق بودن در ایجاد ارتباط به لحاظ فیزیکی.
ممکن است فرد کشش جنسی داشته باشد اما به لحاظ فیزیکی برای برقراری رابطه و یا ادامه دادن رابطه، مشکل داشته باشد.

ظاهرا شایع ترین نوع ناتوانی جنسی، ناتوانی در نعوظ در عین برخورداری از اشتهای جنسی است.

بله ؛ منظور از ناتوانی جنسی در مردان، بیشتر همین ناتوانی است. یعنی ناتوانی در نعوظ و یا ادامه دار نبودن نعوظ. مردان ممکن است به علل گوناگون با وجود تمایل جنسی ، ناتوانی فیزیکی در برقراری رابطه جنسی داشته باشند.

البته به لحاظ علمی، انزال زودرس نوع شایع تری از ناتوانی است ولی مردم غالباً این حالت را مصداق ناتوانی جنسی نمی دانند. اما این حالت هم نوعی ناتوانی است؛ چون در این حالت مرد خودش ارضاء می شود اما رضایت جنسی همسرش تامین نمی شود. این ناتوانی، شایع ترین نوع ناتوانی جنسی است اما ناتوانی به معنای عام، همان مشکل نعوظ علیرغم میل جنسی است.

انزال زودرس با اینکه مصداقی از ناتوانی است اما ظاهراً لطمه روحی چندانی به مردان نمی زند. درست است؟

نه، انزال زودرس ممکن است به مخدوش شدن رابطه مرد با همسرش شود. یعنی نارضایتی زن بر روان مرد هم تاثیر می گذارد. این وضع ممکن است به اعتراض زن بینجامد و زندگی زن و مرد را به کلی تحت تاثیر قرار دهد.
انزال زودرس و اعتراض زن به این وضع، می تواند موجب شرمندگی و استرس مرد شده و به تشدید این حالت در وجود او منجر شود. استرس می تواند ضعف در این زمینه را بیشتر کند.

توانایی جنسی در مردان، بخش عمده ای از اعتماد به نفس آنها را در ارتباط با جنس مخالف تشکیل می دهد. بنابراین ممکن است سرزنش شدن از سوی زنان در اثر انزال زودرس، اعتماد به نفس مرد را کاهش دهد.

سرزنش از سوی زنان در اثر انزال زودرس مرد، حتی ممکن است در درازمدت موجب کاهش میل جنسی مرد شود. پس انزال زودرس لزوماً فقط موجب نارضایتی زنان نمی شود. اما طبیعتاً ناتوانی در نعوظ علیرغم برخورداری از میل جنسی، بیش از انزال زودرس موجب نارضایتی مردان می شود. به همین دلیل هم شاید نام ناتوانی بر این پدیده گذاشته شده است. یعنی مرد میل به رابطه جنسی دارد و قدرت ارضاءشدن هم دارد اما توانایی جسمی برای این کار ندارد.

وقتی که صرفاً میل جنسی افت می کند، مردان کمتر ناراضی هستند چرا که گرایش زیادی به برقراری رابطه جنسی ندارند. نارضایتی در این حالت بیشتر ناشی از تهدید احتمالی این وضع برای بنیان خانواده مرد است و گر نه فی نفسه، لطمه زیادی به مرد نمی زند.

ممکن است فرد توانایی نعوظ داشته باشد اما اشتهای جنسی نداشته باشد؟

بله. این حالت هم رخ می دهد. اشتهای جنسی مطلقاً از بین نمی رود. میل جنسی به طور نسبی کاهش می یابد و در واقع این همان حالت اول است که به آن اشاره کردم. یعنی فرد توان نعوظ و ارضاءشدن دارد اما میل چندانی به برقراری رابطه جنسی ندارد. این حالت همان سردمزاجی یا اختلال میل جنسی است.

ناتوانی در نعوظ حالات متفاوتی دارد؟

بله. گاهی مردان کاملاً ناتوان از نعوظ هستند ولی گاهی نعوظ دوام چندانی ندارد. یعنی مرد بدون اینکه خودش ارضا شود و یا شریک جنسی اش را راضی کند، تحریک شدگی فیزیکی اش را از دست می هد. مردانی که به کلینیک ها مراجعه می کنند، بیشتر از این شکل ناتوانی گلایه دارند.

تعداد دفعات ارضا شدن مرد در کنار همسرش، حد معینی دارد؟ یعنی مردی که یکبار ارضا می شود و دیگر تمایلی به این کار ندارد، دچار ناتوانی جنسی است؟

کسی که می تواند در چند ساعت چند بار رابطه جنسی برقرار کند و ارضا هم بشود، توانایی جنسی بالایی دارد اما کسی که پس از یکبار ارضا شدن، دیگر تمایلی به این کار ندارد، ناتوان جنسی محسوب نمی شود.

حداقل انتظار این است که مرد بتواند وارد رابطه جنسی شود و توانایی نعوظ به مدت کافی داشته باشد و انزال زودرس هم نداشته باشد. حالا ممکن است کسی میل جنسی اش بیشتر باشد و دفعات بیشتری رابطه داشته باشد. دیگران را که آن حداقل انتظار را برآورده می کنند اما قدرت تکرارشان کمتر است، نمی توان بیمار قلمداد کرد.

البته از اکثریت مردان انتظار می رود که در طول یک روز بتوانند بیش از یکبار رابطه جنسی داشته و ارضا شوند. در رابطه جنسی، تناسب طرفین رابطه مهمتر از هر چیز دیگری است. شاید کسی توانایی جنسی بالایی نداشته باشد اما همسرش هم مثل او باشد و در نتیجه مشکلی برای آنها پیش نیاید.

اگر از ناتوانی مطلق در نعوظ و ارضاشدن صرفنظر کنیم، اکثراً عدم تناسب تمایلات و رفتارهای جنسی است که موجب اعتراض طرفین می شود. در زوج درمانی از نوع سکس تراپی، تلاش می شود تا هماهنگی و تناسب لازم بین زن و مرد پدید آید. به هر حال رضایت از طرف مقابل به دلیل هماهنگی و تناسب طرفین، خیلی مهمتر از توانایی جنسی است.



:: بازدید از این مطلب : 95
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 بهمن 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مبیناکاظمی

1- مشمولين ق.ا.ك و مشتركين صندوق بازنشستگي كشوري :
مشمولين ق.ا.ك و مشتركين صندوق بازنشستگي كشوري در صورت دارا بودن شرايط زير حق استفاده از حقوق بازنشستگي را خواهند داشت.

داشتن حداقل 60 سال سن با هر قدر سابقه خدمت ( بند الف ماده 74 ق.ا.ك و تبصره 2 ماده 2 قانون اصلاح مقررات مصوب 13/12/1368 ) با درخواست مستخدم.

كليه مسخدمين داراي 65 سال سن با هر قدر سابقه خدمت ( ماده 77 ق.ا.ك و تبصره 2 ماده قانون اصلاح مقررات مصوب 13/12/1368 )2 توسط دستگاه مربوط به غير از شاغلين در مشاغل تخصصي ( درصورت درخواست و موافقت دستگاه متبوع حسب ماده 10 قانون اصلاح مقررات مصوب 13/12/1368 )

مستخدمين مرد داراي حداقل 50 سال سن و حداقل 25 سال سابقه خدمت با درخواست مستخدم و موافقت دستگاه ذيربط ( بند الف تبصره يك ماده 2 قانون اصلاح مقررات بازنشستگي مصوب 13/12/1368)

مستخدمين زن با حداقل 20 سال سابقه خدمت با درخواست مستخدم و موافقت دستگاه ذيربط ( بند ب تبصره يك ماده 2 قانون اصلاح مقررات بازنشستگي مصوب 13/12/ 1368 و قانون اصلاح بند ب تبصره 1 ماده 2 قانون اصلاح مقررات بازنشستگي.

كليه مستخدمين داراي 30 سال خدمت توسط دستگاه مربوطه ( ماده 2 قانون اصلاح مقررات بازنشستگي مصوب 13/12/1368 )

جانبازان انقلاب اسلامي ، جنگ تحميلي ، معلولين ، شاغلين مشاغل سخت و زيان آور حسب قانون نحوه بازنشستگي جانبازان مصوب 01/09/1367

مستخدميني كه به استناد احكام قطعي هيئتهاي رسيدگي به تخلفات اداري به موجب بند ط ماده 9 قانون رسيدگي به تخلفات اداري مصوب 07/09/1372 با تقليل يك يا دو گروه بازنشسته مي گردند ( زنان بابيش از 20 سال و مردان با بيش از 25 سال خدمت دولتي و بر اساس سنوات خدمت دولتي )

2- مشتركين صندوق بازنشستگي شهرداريها :

مشتركين صندوق بازنشستگي شهرداريها در صورت دارابودن شرايط زير حق استفاده از حقوق بازنشستگي را خواهند داشت.

داشتن 60 سال سن با حداقل 20 سال سابقه خدمت ( بند الف ماده 40 آئين نامه استخدامي شهرداريها مصوب 13/02/1368 هيئت وزيران )

كليه مستخدمين مرد داراي حداقل 50 سال سن و حداقل 25 سال سابقه خدمت ( موضوع ماده قانون اصلاح مقررات بازنشستگي مصوب2 13/12/1368 ) با درخواست مستخدم و موافقت شهرداري.

مستخدمين زن با حداقل 20 سال سابقه خدمت ( موضوع قانون اصلاح بند ب تبصره 1 ماده 2 قانون اصلاح مقررات بازنشستگي با درخواست مستخدم و موافقت شهرداري.

مستخدم داراي 30 سال سابقه در صورت درخواست مستخدم ( موضوع بند ب ماده 40 آئين نامه استخدامي شهرداريها ) و يا درخواست شهرداري ( حسب مفاد ماده 44 آئين نامه )

كليه مستخدمين داراي 65 سال تمام سن توسط شهرداري ( حسب مفاد ماده 45 آئين نامه)

مستخدميني كه به استناد احكام قطعي هيئتهاي رسيدگي به تخلفات اداري به موجب بند ط ماده 9 قانون رسيدگي به تخلفات اداري مصوب 07/09/1372 با تقليل يك يا دو گروه بازنشسته مي گردند ( زنان بابيش از 20 سال و مردان با بيش از 25 سال خدمت دولتي و بر اساس سنوات خدمت دولتي )

3- قضات

با عنايت به بند ج و تبصره 1 ماده 2 قانون استخدام كشوري مبني بر اينكه در هر مورد كه براي تعيين تكليف استخدامي قضات قانوني وجود نداشته باشد يا طبق قوانين مربوط تابع احكام عمومي قوانين استخدام كشوري شده باشند مشمول مقررات ق.ا.ك مي باشند و نظر به اينكه در مورد بازنشستگي قضات قانون خاصي وجود ندارد ( مگر بعضي ازترتيبات خاص ) لذا آنها مشمول مقررات بازنشستگي قانون استخدام كشوري ميباشند.

4- اعضاي هيئت علمي دانشگاهها

اعضاي هيئت علمي دانشگاهها جز درموارديكه ذكر ميشود به موجب ماده 43 آئين نامه استخدامي هيئت علمي دانشگاه مصوب سال 1348 از لحاظ بازنشستگي ووظيفه تابع قوانين و مقررات بازنشستگي ووظيفه مستخدمين رسمي كشوري مي باشند.

دانشگاه مكلف است هر يك از اعضاي رسمي هيئت علمي را كه به سن 65 سال تمام رسيده باشند بازنشسته كند . رئيس دانشگاه ميتواند استثنائاً در مواردي كه استفاده از خدمات علمي هر يك از اعضاي هيئت علمي ضروري باشد تا 70 سالگي از خدمات آنان استفاده نمايد ( مفاد ماده 36 آئين نامه استخدامي هيئت علمي )

بازنشستگي اعضاي رسمي هيئت علمي كه به امر تدريس اشتغال دارند با رعايت مقررات مربوط در پايان هر نيم سال تحصيلي امكان پذيرخواهد بود ( مفاد ماده 38 آئين نامه استخدامي هيئت علمي )

با توجه به مفاد ماده 35 آئين نامه استخدامي هيئت علمي دانشگاه مصوب دي ماه 1348 هيئت امناي دانشگاه تهران و به موجب ماده 30 لايحه قانوني استخدام هيئت آموزشي دانشگاه مصوب 18/6/1342 ، استادان و دانشياران و پزشكان بيمارستاني كه قبل از رسيدن به سن 65 سالگي تقاضاي بازنشستگي نمايند يا دانشگاه ايشان را بعلت حذف ماده تدريس يا انحلال يك رشته بازنشسته نمايد هرگاه سابقه خدمت آنان به سي سال نرسد حداكثر تا 5 سال از دوران تحصيلات عالي آنان جزء خدمت رسمي محسوب مي شود.

5ـ كارمندان رسته سياسي وزارت امور خارجه

وزارت امور خارجه مكلف است كارمندان رسته سياسي را كه بيش از سه برابر حداقل توقف لازم در يك مقام را داشته و به علت عدم موفقيت در دوره آموزشي تكميلي يا عالي موضوع ماده 35 مقررات تشكيلات استخدامي و انضباطي به مقام بالاتر نائل نشده يا نشوند و رسمي آنان بيش از 25 سال باشد بازنشسته نمايد (ماده 45 مقررات تشكيلاتي ، ستخدامي و انضباطي وزارت امورخارجه مصوب 02/ 1352كميسيونهاي امور استخدام و سازمانهاي اداري ، دارايي و خارجه مجلس )



:: بازدید از این مطلب : 91
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 بهمن 1398 | نظرات ()